donderdag 15 november 2007

Thema tafel

Wat is een thema tafel?:

Een thema tafel is een tafel wat je versierd of opzet met een bepaalde onderwerp. Je kunt bijv. kiezen uit: winter, herfst, carnaval, sinterklaas, kerst enz. Kinderen leren dan iets van het onderwerp. Ze zien dan een voorbeeld en kunnen het zich dan een beetje in beelden. Je kunt er ook een opdracht bij doen, zodat ze een beetje in het onderwerp zitten.

De opdracht die wij kregen:

Onze klas kreeg ook de opdracht om een thema tafel te maken. Je werkte met z'n tweeën en kreeg een onderwerp. De onderwerpen van ons waren: herfst, tellen, huis, verkeer, carnaval, sinterklaas, kerst, winter. De tafel moest je maandags opmaken, zodat die er de hele week stond en iedereen er na kon kijken. Op vrijdag ging je samen met je klas naar de tafel kijken en de klas gaf hun mening. Terug in de klas gaf je hun een opdracht over het onderwerp van de thema tafel.

De thema tafel van mij en Denise:

Ik werkte samen met Denise. Wij hadden het onderwerp huis. Ik vond het een moeilijk onderwerp, omdat er weinig over te vinden was. We wisten ook niet goed hoe we de tafel moesten maken. Bij ons is het ook een beetje fout gegaan, want we hadden de opdracht niet goed begrepen. Wij dachten dat je maandags moest beginnen en dat het vrijdags af moest zijn. We zijn ook eigenlijk best wel laat begonnen, maar daar heb je dan wel weer van geleerd. We begonnen pas op woensdag, omdat Denise maandags niet kon, dinsdags waren we vrij dus ja begonnen we woensdag. Dat was eigenlijk te kort van te voren, want we waren echt heel druk bezig we moesten alles snel snel doen anders zouden we het niet redden. Maar het is ons toch uiteindelijk gelukt en hieronder zie je dan onze thematafel.






Geen opmerkingen: